News

Archive

What's going on out there?

Fredagshej på er och Glad Lucia,

Tänkte försöka summera höstens arbete med vår digitala närvaro hittills.

Lansering av avix.eu, avix.de & avix.se
Sedan lansering av vår nya site på alla tre språken, så började arbetet med att översätta de sista sidorna på tyska som vi medvetet väntade med. Även några svenska och engelska modulsidor jobbades det med direkt efter lansering och som nu är online. Cred till MC där!

Därefter har det arbetats med att få oss mer synliga i Google. Numera ser man knappt skillnad på Googles annonser (Google Ads) längts upp och de organiska resultaten vilket är lite lurigt. En 1'a placering kan således uppfattas som en 4'e placering för många. Testa t.ex. smed software...

GA, GSC & GDS?
Verktygen som jag använder för att analysera och synliggöra detta arbete är Google Analytics (såklart), Google Search Console och Google Data Studio. Det sistnämnda verktyget kommer resultera i en fin rapport som ni kommer kunna visa via en länk på en skärm på HQ. 
Denna rapport var till 99% klar i höstas, när jag upptäckte att den bara mätte engelska språket (avix.eu) och jämförde med förra siten avix.eu som hade alla språk under huvuddomänen avix.eu/de osv... Det vill säga den jämförde äpplen med päron. Detta håller på att åtgärdas i skrivande stund, samtidigt som det tas fram individuella rapporter för VARJE språk. Då kommer vi kunna mäta och se hur det går med varje språk.

info@solme.se
Den sista månaden har antalet förfrågningar stagnerat lite och vad det beror på är svårt att säga. Vi kommer i och med de nya rapporterna kunna följa hur en besökare rör sig på siten och var folk hoppar ur, samt hur de som klickar sig vidare till kontaktformuläret har rört sig. Ska bli otroligt spännade att analysera detta beteende och se hur vi kan förbättra innehållet så att fler väljer att kontakta oss. Det är ju det som är hela syftet med detta arbete! :)

Sociala medier
Vidare har vi nu 291 följare på LinkedIn där jag aktivt börjat posta inlägg och över 100 (!) prenumeranter på vår Youtube-kanal "AviX - The Industrial Office Software" - som det egentligen inte lagts något krut på, förutom en liten facelift iom nya profilen. Well...MC har börjat snygga till filmerna lite också. Grymt! Har inte haft tid med Facebook for Business än, men det kommer.

In da pipe!
I pipen inför Q1 ---> ligger bland annat följande aktiviteter att starta upp:

  • Lansering av 2 nya språk - Tjeckiska och Spanska. Vi har för avsikt att ha vår sita på ännu fler språk (portugisiska, franska och italienska också) men börjar med dessa två för att se hur smidigt det fungerar med översättning och vad kostnaden blir per språk. Status på detta arbete är att Jiri har översatt majoriteten av sidorna till tjeckiska och den spanska är skickad på översättning. Jag jobbar med att försöka få loss domänerna avix.cz och avix.es men de ägs av andra personer som verkar vilja tjäna pengar på dem. Jag har nu bussat torpeder på dem för att få dem att släppa namnen. Vårt ess i rockärmen är vårt EU-varumärkesskydd. Vi får se vart detta landar, men det bör gå vägen (det är nu Glenn sätter kaffet i halsen och undrar va i helvete detta kostar...)
  • Google Ads. Det första man ser i Google när man söker på avix är en annons från Timer Pro (dock inte alltid)! Hur man än vänder och vrider på det så exponeras besökare för våra konkurrenter genom att de använder sig av Google Ads. Säga vad man vill om det, men innan de sett avix.eu på plats 1 så har deras hjärnor uppfattat orden Timer Pro, Proplanner m.fl. Jag ska undersöka vad utvalda sökord kostar att annonsera med i Google Ads och därefter ta ställning om vi ska gå vidare med det under Q1.
  • Dra igång Facebook for Business. Det är gratis (förutom nedlagt tid såklart) och man kan göra otroligt träffsäkra kampanjer till rätt personer och målgrupp. 

Detta arbete kommer fortgå under större delen av 2020, framför allt Ads och Facebook.

Jag har för avsikt att presentera allt detta för er i form av fina grafer och diagram under ett snöbeklätt torvtak i lämplig alp-ort, tillsammans med en hausschnaps, inom en inte alltför avlägsen framtid.

/CE