Kontakta oss

Solme AB

Vi är ett lösningsfokuserat företag med rötterna i två tekniktunga områden; 
mjukvaruutveckling och produktionsteknik.

 

 

SOLME AB

De flesta av oss är ingenjörer inom data- och maskinteknik, men det finns även en och annan ekonom och teknisk fysiker. Vårt fokus är helhetsförståelse av våra kunders behov. Det gäller då bl.a. att utvecklingsavdelningen förstår produktionsteknik och att våra säljare förstår mjukvaruutveckling - Det gör oss rätt unika.

Solme startades 1998 utifrån idén att skapa ett mjukvaruverktyg (AviX) som kunde kombinera videoanalys med tidsstudier baserade på standardtider för analys av manuella monteringsprocesser. Sedan dess har vi vidareutvecklat grundidén och både utvecklat ytterligare moduler samt identifierat fler användningsområden.

Tillämpningarna finns inom följande områden; produktionsoptimering, produktionseffektivitet, produktutveckling och producerbarhet som alla är nära besläktade med arbetsmätning och tidsstudier.

Vår innovation AviX har lyckats hjälpa våra kunder att ta både ett och två steg till när det gäller att effektivisera deras produktionsprocesser. AviX som stödverktyg inom ett eller flera av dessa arbetsområden ger betydande besparingar inom det produktionstekniska arbetet, för att inte tala om resultatet som skapas.

Idag används AviX på bred front inom svensk och internationell tillverkningsindustri och har hjälpt hundratals företag nå sina mål - Det är vi både glada och stolta över.

Om SOLME & AVIX

Göteborg HQ

GÖTEBORG (HUVUDKONTOR)